Xerrada per a famílies ‘Afecte i sexualitat’

Fa uns dies els i les alumnes de 6è van rebre una xerrada sobre adolescència i sexualitat en què van poder resoldre alguns dubtes que tenen sobre l’etapa vital que tot just comencen a viure.

Imatge de la sessió impartida als i les alumnes de 6è

Alguns dels aspectes tractats són els canvis -tant físics, com cognitius-; el desenvolupament emocional amb qüestions com l’autoestima, el plaer i malestar i el desig sexual; la interacció social, la importància dels iguals, la distinció entre privacitat i intimitat i les conductes de risc; i per últim, alguns aspectes de salut sexual.

Dimarts 14 de maig els mateixos ponents oferiran un col·loqui per a les famílies amb el títol de Afecte i sexualitat. La xerrada la impartiran Alexander Tomé psicòleg i RBEC (Referent de Benestar Emocional i Salut Comunitària) i la infermera Teresa Villuendas especialista en Infermeria Familiar i Comunitària. Tots dos treballen al CAP Sagrada Família.

La RBEC és una nova figura que s’ha incorporat recentment a l’atenció primària. Aquests nous perfils, majoritàriament amb formació en Psicologia, s’emmarquen dins del Programa de Benestar Emocional i Salut Comunitària, integrat en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària i comunitària (APiC) iniciat el 2020. 

Les i els referents de benestar emocional treballen conjuntament amb altres professionals de la salut, com infermeria, medicina i treball social, amb l’objectiu de promoure la prevenció del benestar emocional a la comunitat i reduir la medicalització en temes de salut mental. Les tasques de les RBEC són la promoció d’activitats grupals per a millorar la qualitat de vida i el benestar emocional de la ciutadania, la recomanació d’actius i prescripció social, el diagnòstic i intervenció en la salut comunitària, així com, la participació en el programa Salut i Escola i la ventilació emocional per als professionals dels EAP (Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica).