Què reclamem per aturar la calor a l’escola?

Protestes per la calor a les aules
  1. Un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire a totes les escoles adaptant-les a la normativa RITE (Reglament d’Instalacions Tèrmiques als Edificis).
  2. Mesures als patis per naturalitzar-los i donar-los d’ombres. Mesures d’urgència per mantenir les temperatures a les escoles dins dels límits legals.

El passat 8 de maig diversos representants de famílies d’aquestes escoles es van reunir amb representants del Consorci d’Educació de Barcelona i la resposta va ser bastant decebedora.

Quina situació tenim a la Tabor?

A la nostra escola fa mesos que esperem un tendal al pati de dalt i, tot i que l’hem reclamat, no arriba.

No hi ha, per part del Consorci, cap pla d’acció previst per a la Tabor a curt termini. 

Al menjador i a diverses sales no hi ha ventiladors mentre que a les aules s’arriba a temperatures molt per sobre de la temperatura de confort tèrmic recomanada. Hem col·locat alguns termòmetres a diferents espais de l’escola per mesurar-hi les temperatures i, ben aviat, en compartirem els resultats.

És per això que cal mobilitzar-nos reclamant aquestes mesures d’urgència. Cal demanar als responsables d’Educació que prioritzin el benestar de les criatures a les escoles garantint-los unes condicions mínimes de confort tèrmic a les aules i als diferents espais de l’escola.

📢 Per aquest motiu, us demanem que participeu en les pròximes concentracions per tallar el carrer Cartagena els divendres a partir del dia 19 de maig, entre les 8.45-9.15 hores.

La protesta serà simultània a diferents escoles de Barcelona: volem que ens escoltin i que la protesta tingui el màxim impacte als mitjans de comunicació.

Us demanem la vostra participació per tal de fer sentir la nostra veu. Mobilitzem-nos!

Si voleu saber-ne més us enllacem a notícies que han aparegut les últimes setmanes a diferents mitjans de comunicació:

https://xarxanet.org/social/noticies/laffac-demana-abordar-de-manera-estructural-el-problema-de-la-calor-les-aules

https://beteve.cat/societat/40-escoles-instituts-ciutat-superen-30-graus-curs-2021-2022/

https://www.ara.cat/societat/educacio/aire-condicionat-100-centres-possibilitat-no-classe-pla-xoc-calor-escoles_1_4691313.html

https://www.lavanguardia.com/encatala/20230504/8940146/les-escoles-publiques-podran-deixar-fer-classe-als-pics-calor.html

https://www.social.cat/noticia/18745/revolta-escolar-tallara-els-carrers-de-barcelona-per-exigir-acabar-amb-la-calor-a-les-aule

https://www.totbarcelona.cat/societat/families-escoles-barcelonines-aules-tornin-40-graus-351840/

https://beteve.cat/societat/estudi-mes-20-escoles-barcelona-superen-limit-contaminacio/amp/

https://beteve.cat/basics/vint-escoles-superen-el-limit-de-contaminacio-de-barcelona-dos-nens-desenvolupen-asma-cada-dia/