Tàbor de les Cultures finalista dels premis aFFaC

El projecte Tàbor de les Cultures de la comissió d’Escola Inclusiva de l’AFA és un dels cinc projectes finalistes de la 12a edició dels premis de l’aFFaC en la categoria Tothom a l’AFA.

Els nom dels projectes guanyadors es donaran a conèixer el dissabte quatre de maig en una cerimònia que començarà a les 17 hores i se celebrarà al Centre i Teatre de Sarrià de la ciutat de Barcelona.

Un any més, des de l’aFFaC volen premiar les iniciatives impulsades per les AFA amb l’objectiu de millorar la qualitat educativa i generar impacte social en favor de la inclusió, la democràcia, la participació, el feminisme, la sostenibilitat i la interculturalitat.

Els premis aFFaC son uns guardons consolidats amb què es vol reconèixer les accions educatives i participatives de les AFA associades, amb la intenció d’incentivar-les i permetre l’intercanvi d’experiències. Es tracta d’una iniciativa que reconeix les activitats i els projectes de les AFA.

El motiu d’aquest certamen és la certesa que la feina de moltes associacions són experiències molt valuoses que poden servir de model a altres AFA. Tots aquests projectes, molt diversos, comparteixen un tret característic: fomenten l’educació pública, de qualitat, equitativa, inclusiva, gratuïta, democràtica, intercultural, feminista i ambientalment sostenible.

Hi ha tres categories: 

  1. Tothom a l’AFA: Es valoraran de manera especial projectes que fomentin la participació de totes les famílies del centre educatiu, en favor d’una educació intercultural, inclusiva i democràtica. Exemples: trobades virtuals de famílies, activitats culturals fetes per qualsevol via, dinàmiques que facin visible la diversitat de les AFA, plans d’acollida, iniciatives que projectin l’AFA com entitat dins la localitat.
  2. Transformem la societat: Es valoraran projectes que, de manera especial, incideixin a transformar la societat. Exemples: projectes d’economia social i solidària, que treballin per la igualtat de gènere, pel col·lectiu LGTBIQ+, que fomentin el feminisme, la sostenibilitat ambiental i l’educació pública de qualitat, equitativa i inclusiva.
  3. Fem xarxa per la qualitat educativa: Es valoraran de manera especial projectes que demostrin que el treball en xarxa ha repercutit en l’increment de la qualitat educativa. Exemples: projectes de col·laboració amb entitats de la localitat, activitats que utilitzin el capital cultural de les famílies per a reforçar el projecte educatiu del centre, dinàmiques impulsades per a reforçar el vincle dels infants amb el centre educatiu.

Cliqueu aquí per saber quins són els 15 projectes finalistes.

Nominacions i premis. Hi ha cinc finalistes als quals s’atorgaran tres premis per a cada categoria. Els altres dos projectes no premiats seran reconeguts amb una dotació econòmica de 100€ i amb un diploma de reconeixement.

  • 1r premi dotat amb un guardó de reconeixement i 500€
  • 2n premi dotat amb un diploma de reconeixement i 400€
  • 3r premi dotat amb un diploma de reconeixement i 300€

Us animem a descobrir els projectes dels 15 finalistes dels Premis aFFaC