Taller prevenció TCA dilluns 29-01-24

Segons l’última Enquesta de Salut Pública, 85.000 persones pateixen TCA (Trastorns de la Conducta Alimentària) a Catalunya. La majoria de casos afecten el grup d’edat d’entre els 12 i els 17 anys i tots els estudis incideixen en la importància de la prevenció per a disminuir-ne la incidència. Aquest curs hem engegat, en col·laboració amb el CAP Sagrada Família, un projecte per a la prevenció dels TCA. El projecte, coordinat per l’AFA, es duu a terme en col·laboració amb l’Escola i Servitabor.

El passat mes de novembre, els professionals de referència del CAP Sagrada Família ja van fer una primera sessió de treball amb el personal i la coordinació de Servitabor, per veure quines són les seves dinàmiques de feina, gestió i prevenció d’aquestes conductes. El resultat ha estat molt encoratjador i, segons ens han traslladat, la tasca que es duu a terme en aquest sentit a l’espai migdia és excel·lent.

Durant aquest mes de gener, s’impartiran tallers a tots els grups d’alumnes de 5è i 6è de primària. Les sessions tindran una hora de durada i es faran durant l’horari lectiu i en col·laboració amb les tutores i tutors de cada grup.

Finalment, el projecte oferirà una xerrada-taller adreçat a famílies; en què rebrem totes les pautes necessàries per a què nosaltres, els adults, puguem detectar conductes potencialment perilloses i puguem disposar de les eines comunicatives adequades per a prevenir els trastorns de la conducta alimentària a casa. La sessió se celebrarà dilluns vinent, 29 de gener, a les 18:00 al menjador de l’escola.

IMPORTANT: per al bon funcionament de la sessió, aquest cop l’aforament serà limitat (30 persones). Si hi esteu interessats, feu la vostra reserva de places per correu (familiestabor@gmail.com). En cas que les reserves superin l’aforament previst, es convocarà una segona sessió.

Us hi esperem!